122 appartementen

Migrantenhotel

Zaandam

Projectgegevens
OpdrachtgeverPelt Beheer B.V.
ArchitectME-2 architecten bna
Aannemer(s)Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek, Heddes Bouw & Ontwikkeling
LocatieZaandam
BouwsysteemInterne Draagconstructie Staal (IDS)
Type gebouwMigrantenhotel
Aantal modules130
Productiesnelheid4 per dag
Jaar2019
Dit project is gerealiseerd. Bekijk de project pagina voor meer informatie.
Bekijk dit project
2020

Op vrijdag 3 april hebben wij het project Migrantenhuisvesting Zaandam aan onze opdrachtgever Pelt Beheer en de gebruiker Netbewoond opgeleverd. Wij zijn trots op het resultaat en danken alle betrokken voor hun inzet.

Momenteel worden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet zodat het gebouw volgende week zonder restpunten kan worden overgedragen aan de opdrachtgever.

2018

Het college stemt in met de bouw van een tijdelijk hotel voor 244 arbeidsmigrantenhotel op de hoek Sluispolderweg/Rijshoutweg in Zaandam. Dat gebouw mag maximaal vijftien jaar blijven staan. Dan moet de transformatie van het industrieterrein zover zijn dat er ook permanent kan worden gewoond in nieuwbouw.

In het hotel gaan werknemers uit de Europese Unie van onder meer Ahold Delhaize wonen, die er niet langer dan een jaar op rij mogen blijven. Het supermarktconcern en andere Zaanse ondernemingen kunnen op de lokale arbeidsmarkt niet aan voldoende personeel komen, aldus de gemeente. Het hotel moet voorkomen dat de buitenlandse werknemers voor ‘onwenselijke woonsituaties’ gaan zorgen. Het gebouw wordt opgebouwd uit kant-en klare units die over vijftien jaar opnieuw kunnen worden gebruikt.

Ondertekening Bouwteamovereenkomst 122 woningen Zaandam

Afgelopen week was de ondertekening van de Bouwteamovereenkomst van een project met 122 woningen voor 244 arbeidsmigranten in Zaandam voor Netbewoond en ontwikkeld door Corporatiekracht en ontworpen door ME-2 architecten bna.

De 122 woningen worden geheel modulair bij ons in de fabriek gemaakt. Wij zijn trots om dit grootschalige project met kwalitatief hoogwaardige huisvesting voor arbeidsmigranten te mogen realiseren. We signaleren een groeiende vraag naar modulaire flexibele woonvormen voor bijzondere doelgroepen.