233 Prefab Badkamers

Paasheuvelweg

Amsterdam

Projectgegevens
OpdrachtgeverDura Vermeer Bouw Midden West
OntwikkelaarOntwikkelingscombinatie Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate
ArchitectDe Loods Architecten
GebruikerSociale en middensegment huur
Aannemer(s)Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek
LocatieAmsterdam
BouwsysteemPrefab Badkamers
Type gebouwAppartementencomplex
Aantal modules233
Productiesnelheid5 per dag
Jaar2021

Van oude kantoren

naar een plezierig woongebied

 

 

VAN KANTORENGEBIED NAAR EEN GEMENGDE STADSWIJK
Het woongebied van Amsterdam Zuidoost breidt uit. De oude kantoorgebouwen in Amstel III maken plaats voor een groene gemengde stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken en leuke dingen kunt doen. Tot 2027 worden hier zo’n 10.000 kleinere stadswoningen gebouwd. Na 2027 kunnen hier nog eens 5.000 woningen bijkomen. Op de begane grond komen veel voorzieningen, zoals scholen, gezondheids- en jongerencentrum, buurtkamers, en startups. Langs het spoor en tussen de ArenA en de Ikea komen parken om te sporten en ontspannen. Het gebied stimuleert mensen om veel te gaan lopen, fietsen en het openbaar vervoer te gebruiken.

 

Prefab
De geprefabriceerde badkamers worden in de fabriek van Ursem seriematig geproduceerd en voldoen aan de brand- en geluidseisen uit het Bouwbesluit. Aan de buitenzijde van de badkamers plaatst hoofdinstallateur Schouten Techniek een technische ruimte waarin de benodigde installaties voor verwarming, ventilatie, water en elektra zijn opgenomen. Na het testen en goedkeuren van de badkamers worden deze waterdicht verpakt en gereedgemaakt voor transport naar de bouwlocatie.

De badkamers zullen just-in-time op de bouwplaats afgeleverd en naar de juiste verdieping gehesen worden.

 

MET VLOER AF-FABRIEK
De prefab badkamers worden geleverd met vloer af-fabriek. Een ontwikkeling van de afgelopen jaren die wij voor dit project voor het eerst gaan toepassen.

Het toepassen van een vloer af-fabriek levert t.o.v. een cementdekvloer op locatie enkele voordelen op. Minder werkzaamheden aan de vloer op locatie, meer installaties geprefabriceerd in onze fabriek, meer ontwerpvrijheid in grootte en vorm en tenslotte zijn de prefab badkamers met vloer af-fabriek sneller te plaatsen.

Dit project is gerealiseerd. Bekijk de project pagina voor meer informatie.
Bekijk dit project
2022

PROJECTUPDATE – De gevel wordt gemonteerd.

PROJECTUPDATE- Er staan al badkamers binnen!

2021

PROJECTUPDATE – Dinsdag 11 mei startte de bouw van 233 woningen aan Paasheuvelweg 17 bij station Holendrecht. Het leegstaande kantoorgebouw wordt verbouwd en uitgebreid met een nieuwe woontoren van 18 bouwlagen.

Bron: Dura Vermeer