956 Prefab Badkamers

OurDomain

Amsterdam Zuid-Oost

Projectgegevens
OpdrachtgeverBouwcombinatie Holendrecht
BeleggerGreystar
OntwikkelaarBlauwhoed
ArchitectOZ, Karres+Brandts landschapsarchitect
Aannemer(s)Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek
GebruikerStudenten & Young Professionals
LocatieAmsterdam Zuid-Oost
BouwsysteemPrefab Badkamers
Type gebouwAppartementencomplex
Aantal modules956
Productiesnelheid6 per dag
Jaar2018-2019

Hoogwaardige nieuwbouw

fijne plek voor wonen, ontspanning & ontmoeting

 

Op de voormalige kantorenlocatie Holendrecht Centre in Amsterdam-Zuidoost verrijst een omvangrijk en duurzaam wooncomplex voor studenten, Young Professionals, expats en starters. Het openbaar toegankelijke, groene binnengebied tussen de drie gebouwen biedt de buurt een prettige looproute van en naar Station Holendrecht en is een fijne plek voor ontspanning en ontmoeting. In totaal betreft het drie gebouwen met hoogwaardige voorzieningen en in totaal 1.559 appartementen, waarvan ruim 950 bestemd zijn voor studenten.

 

Prefab
De geprefabriceerde badkamers worden in de fabriek van Ursem seriematig geproduceerd en voldoen aan de brand- en geluidseisen uit het Bouwbesluit. Aan de buitenzijde van de badkamers plaatst hoofdinstallateur Schouten Techniek een technische ruimte waarin de benodigde installaties voor verwarming, ventilatie, water en elektra zijn opgenomen. Na het testen en goedkeuren van de badkamers worden deze waterdicht verpakt en gereedgemaakt voor transport naar de bouwlocatie.

De badkamers zullen just-in-time op de bouwplaats afgeleverd en naar de juiste verdieping gehesen worden. Om een massieve vloerkwaliteit te waarborgen, wordt na de afmontage op locatie een zandcement dekvloer gestort, waarop de vloertegels zijn voorzien.

Volg live de voortgang op locatie!

Dit project is gerealiseerd. Bekijk de project pagina voor meer informatie.
Bekijk dit project

Vandaag zijn de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Met 0 opleverpunten gaan we naar de dag van overdracht toe. Wij danken onze opdrachtgevers, partners en onderaannemers voor de fijne samenwerking en het geleverde werk.

Wij hopen spoedig de 956 badkamers naar volle tevredenheid van de opdrachtgever op te kunnen leveren.

2019

Inmiddels leveren we een aantal weken badkamers uit naar projectlocatie. De snelheid van de tunnelbouw is bepalend voor de hoeveelheid leveringen per week. Onze badkamers vallen, tot het moment dat de gevel gemaakt wordt, goed op!

Afgelopen dinsdag is de levering van badkamers naar projectlocatie gestart. De eerste 32 badkamers zijn met succes in de tunnel geplaatst. Nog 924 badkamers te gaan!

2018

Vandaag heeft er een testlevering, bestaande uit één badkamermodule, plaats gevonden. Voordat het transport plaats kon vinden is eerst het hijsjuk ingesteld zodat de module met een juiste balans in de tunnel geplaatst kon worden.

Deze badkamermodule is per vrachtwagen naar projectlocatie gegaan en is daar met succes geplaatst en afgemonteerd.

Vanaf week 8 zal de levering van de resterende 955 badkamers van start gaan met een tempo van 40 stuks in de week totdat in de tweede week van oktober 2019 alle badkamers ons terrein verlaten hebben.

Op maandag 12 november 2018 zijn wij begonnen met het assembleren van de 956 badkamermodules voor project OurDomain Amsterdam South East. In 33 weken zullen wij 30 badkamers per week produceren. Op vrijdag 27 september zal de laatste module ons platform verlaten.

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Accepteer Accepteer marketing cookies  

Vandaag is door betrokken partijen en wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) de officiële start van de bouw ingeluid. De oplevering is gepland in Q3/Q4 2020. De samenwerkende partijen in dit project zijn Greystar, gemeente Amsterdam, Blauwhoed en Bouwcombinatie Holendrecht, een samenwerking tussen twee VolkerWessels bouwbedrijven. Eigenaar Greystar beheert en verhuurt de appartementen.