200 hotelkamer Hotel Jakarta

Plaats Amsterdam
Opdrachtgever Bouwbedrijf M.J. De Nijs & Zonen
Architect(en) Search architecten
Oplevering Begin 2018

In opdracht van WestCord Hotels levert Ursem 200 modulaire luxe hotel kamers.

De bouwwerkzaamheden van Hotel Jakarta zijn in april 2016 begonnen. Het is het eerste hotel dat volledig energie neutraal is en bestaat uit CLT massief houtbouw wanden, betonnen vloeren en veel glas. WestCord Hotels is de opdrachtgever van dit project, Bouwbedrijf MJ De Nijs de hoofdaannemer en Search is de architect van dit hotel. Ursem levert alle 200 volledig modulaire luxe hotelkamers voorzien van badkamers, afwerking en installaties. 

Hotel Jakarta Amsterdam zal onder andere de volgende faciliteiten omvatten:

  • 200 luxe hotelkamers en -suites
  • wellness center met fitness, sauna’s, zwembad en beautysalon
  • meerdere restaurants
  • skybar op de 8e etage
  • espressobar
  • tropische binnentuin i.s.m. De Hortus
  • parkeergarage

De hotelkamers met vloeren van prefab beton en wanden en daken van hout worden geprefabriceerd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen. Elke 2 uur rolt er een hotelkamer van de lopende band voorzien van installaties (door Schouten Techniek en ULC) en badkamers. De modules worden als ‘legostenen’ op locatie op elkaar gestapeld. Hout komt als bouwmateriaal veelvuldig terug in het totale gebouw, de houten wanden van de modulaire kamers zijn dragend uitgevoerd waardoor 8 bouwlagen ‘koud’ op elkaar gestapeld kunnen worden.
De houten wanden zijn gemaakt van kruislaaghout ook wel X-LAM genoemd. X-LAM is een massief, zeer belastbaar bouwmateriaal, waarvan de prefab componenten Van Derix Gelijmde Houtconstructies eenvoudig en snel op de betonvloer in de fabriek gemonteerd worden. Kruislaaghout bestaat uit vijf kruislings ten opzichte van elkaar gelijmde lagen hout en voor de laag aan de binnenzijde van de hotelkamer wordt een Weisstanne houtsoort geselecteerd met een hoge esthetische zichtkwaliteit. Dit innovatieve zeer milieuvriendelijke bouwmateriaal vervangt een constructie van beton staal of metselwerk, plafonds en houtskeletbouwelementen.