260 studenten hotelkamers The Student Hotel

Plaats Amsterdam
Opdrachtgever The Student Hotel
Architect(en) A&E Architecten
Afmetingen 10.000 m²
Bouwtijd 8 maanden
Oplevering 2013

The Student Hotel biedt volledig gemeubileerde kamers en hotelservice aan studenten, academici, vrienden en familie. In de zomer van 2013 is The Student Hotel Amsterdam geopend aan de Jan van Galenstraat. Ursem heeft voor dit hotel de nieuwebouw gerealiseerd bestaande uit 260 Ursem3D® Hotelkamers.

Klik hier voor de making of The Student Hotel

Het project met kamers, keukens en overige voorzieningen zijn in het Ursem3D® Bouwsysteem gerealiseerd. Dankzij dit logistiek optimale proces kon het complete gebouw in acht maanden tijd worden opgeleverd. De design kamers komen in het nieuwbouwgedeelte van The Student Hotel.

Heddes Bouw & Ontwikkeling, dochterbedrijf van Ballast Nedam, heeft het project uitgevoerd en Ursem Modulaire Bouwsysteem was verantwoordelijk voor het bouwsysteem. De modules worden als volledige ingerichte hotelkamer, onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek geproduceerd en reeds voorzien van badkamer, afwerking, vloerbedekking installaties en meubilair.

Het permanente gebouw van 7 bouwlagen, onderverdeeld in drie geschakelde torens is voorzien van traditioneel metselwerk. De constructie is gezamenlijk ontworpen met Pieters Bouwtechniek uit Haarlem.

Het Ursem3D® Bouwsysteem wordt toegepast voor de realisatie van utilitaire gebouwen zoals studentenwoningen, hotels, zorgcentra, en andere woonvormen. Deze innovatieve, industriële wijze van produceren onder geconditioneerde omstandigheden biedt een optimale prijs-kwaliteitverhouding, snelheid, flexibiliteit en duurzaamheid. Ursem behoort inmiddels tot een van de grootste leveranciers van studentenhuisvesting in Nederland. Met deze opdracht komt het totaal door Ursem gerealiseerde studentenwoningen op bijna 3000 kamers.