335 studentenwoningen Amsterdam

Plaats Amsterdam
Opdrachtgever Woonstichting De Key
Architect(en) Fact Architects
Bouwtijd 4 maanden

Voor opdrachtgever Woonstichting De Key heeft Ursem 335 studentenwoningen gerealiseerd.

Winnaar VKG Architectuurprijs

De woningen, van elk 30 m², staan in blokken in stadsdeel Zeeburg.  De studenten beschikken naast een woon- en slaapkamer over een eigen keukenblok, sanitaire ruimte, vloerverwarming en een balkon.

Het ruim 10.650 m² tellende complex voldoet aan het Bouwbesluit voor permanente bouwwerken. De woningen zijn voorzien van een betonnen vloer en hebben een hoogwaardige afwerking, voor optimaal comfort. Deze tijdelijke huisvesting is samengesteld uit hoogwaardige geprefabriceerde modules, met eigenschappen die verder gaan dan reguliere woningbouw. De modules zijn ook voorbereid op toekomstige milieueisen. Het stapelsysteem is zo ontwikkeld dat het na de gebruiksperiode op deze locatie eenvoudig te verplaatsen is naar een andere locatie.

Fact Architects heeft voor deze woningen een zeer duurzame en bijzondere gevel ontworpen. De donkere houten delen met de oranje teksten geven het complex een duurzaam en robuust uiterlijk. Met eenzelfde eenduidige detaillering is de terrein ingericht.

Dit is het 3e project van studentenwoningen dat Ursem realiseert voor Woonstichting De Key, hieraan vooraf gingen 250 studentenwoningen in Diemen en 715  studentenwoningen in de Houthavens.