Ursem3D®  Prefab badkamers

In de serimatige nieuwbouw projecten wordt steeds vaker gekozen voor de toepassing van prefab badkamers in plaats van ‘in het werk’ vervaardigde badkamers.  Dit vanwege de tijdsbesparing in het bouwproces, prijs, constante kwaliteit en aanzienlijk coördinatie risico's vermindering. Het aansturen van de vele verschillende disciplines in een kleine badkamer gaat in een fabriek, onder beheerste en optimale omstandigheden nu eenmaal veel efficiënter.

De badkamers worden in het productieproces van Ursem seriematig geproduceerd (ca 40 per week) en geheel afgewerkt met tegelwerk, sanitair en accessoires. In de aangesloten technische schacht worden ook direct de benodigde installaties voor verwarming, ventilatie, water en elektra opgenomen in de schacht gemonteerd. Indien gereed en goedgekeurd worden de badkamers waterdicht verpakt en gereedgemaakt voor transport naar de bouwlocatie.

De badkamers worden just-in-time op de bouwplaats afgeleverd en naar de juiste verdieping gehesen. Met een kleine stelruimte worden de badkamers in de (tunnel) nieuwbouw geschoven. Om een massieve vloerkwaliteit te waarborgen wordt na de afmontage is er een zandcement dekvloer aangebracht, waarop de vloertegels zijn voorzien.