200 kant-en-klare kamers voor Hotel Jakarta in 4 weken geplaatst

16.05.17

200 kant-en-klare kamers voor Hotel Jakarta in 4 weken geplaatst AMSTERDAM – Op het Java-eiland in Amsterdam wordt een uniek, volledig klimaatneutraal hotel gebouwd dat voornamelijk bestaat uit de basismaterialen hout, glas en beton. Het 10 lagen tellende gebouw is opgebouwd uit modules met een houten draagconstructie. WestCord Hotels is de opdrachtgever van dit project, Bouwbedrijf MJ De Nijs de hoofdaannemer en SeARCH architecture and urban planning de architect. Ursem Modulaire Bouwsystemen levert alle 200 luxe hotelkamers die op dit moment in 4 weken tijd op de locatie worden geplaatst.

Het allereerste volledig energieneutraal gebouwde hotel
WestCord Hotels realiseert het allereerste volledig energieneutrale hotel op één van de mooiste plekjes in Amsterdam. Vanuit het hotel dat wordt gebouwd op de kop van het Java-eiland heb je een prachtig uitzicht over het IJ in Amsterdam. Hotel Jakarta symboliseert de historische maritieme verbinding tussen Amsterdam en Azië en spreekt zowel de doelgroep de wereldreiziger, de Amsterdammer als de buurtbewoner aan. Hotel Jakarta gaat voor een BREEAM-NL “Excellent” certificaat, de beoogde score is 75,5%. Hotel Jakarta is een luxe hotel en zal onder andere de volgende faciliteiten omvatten: 200 luxe hotelkamers en –suites, wellness center met fitness, sauna’s, zwembad en beautysalon, meerdere restaurants, een skybar op de 8e​ ​ etage, espressobar, tropische binnentuin en een parkeergarage.

Houten draagstructuur
De hotelkamers met vloeren van prefab beton en wanden en daken van hout worden geprefabriceerd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen. Elke 2 uur rolt er een hotelkamer van de lopende band voorzien van installaties (door Schouten Techniek en ULC) en badkamers. De modules worden als ‘legostenen’ op locatie op elkaar gestapeld. Hout komt als bouwmateriaal veelvuldig terug in het totale gebouw, de houten wanden van de modulaire kamers zijn dragend uitgevoerd waardoor 8 bouwlagen ‘koud’ op elkaar gestapeld kunnen worden. De houten wanden zijn gemaakt van kruislaaghout ook wel X-LAM genoemd. X-LAM is een massief, zeer belastbaar bouwmateriaal, waarvan de prefab componenten Van Derix Gelijmde Houtconstructies eenvoudig en snel op de betonvloer in de fabriek gemonteerd worden. Kruislaaghout bestaat uit vijf kruislings ten opzichte van elkaar gelijmde lagen hout en voor de laag aan de binnenzijde van de hotelkamer wordt een Weisstanne houtsoort geselecteerd met een hoge esthetische zichtkwaliteit. Dit innovatieve zeer milieuvriendelijke bouwmateriaal vervangt een constructie van beton staal of metselwerk, plafonds en houtskeletbouwelementen.

Ursem Modulaire Bouwsystemen​ is één van de koplopers in de wereld van het nieuwe bouwen en realiseert met partners modulaire permanente gebouwen voor hotels, studenten, jongeren en starters. Het Ursem3D® Bouwsysteem wordt vanwege de kwaliteit, bouwsnelheid, kostenreductie en risicovermindering steeds vaker toegepast. Modulaire producten worden in een gecontroleerde omgeving geproduceerd en op locatie eenvoudig en zeer snel gemonteerd waardoor de bouwoverlast voor de omgeving tot een minimum beperkt wordt.